HET MOMENT OM TE GAAN KOPEN!

We zien momenteel een verschuiving in de kopersmarkt, met uitzondering van absoluut eersteklas onroerend goed (perfecte locatie, perfecte kavel, top energielabel) en ook in een paar hotspots zoals Amsterdam e/o zien we nog steeds veel concurrentie, maar over het algemeen hebben kopers meer invloed dan ze de afgelopen twee jaar hebben gehad. Voor ons als makelaar én natuurlijk voor onze klanten betekent dat betere prijzen, meer onderhandelingsruimte en uiteindelijk blijere kopers!

Stijgende hypotheekrentes zijn niet altijd slecht nieuws voor kopers. Volgens een recent marktvooruitzichtenrapport van de Rabobank (bron) bieden de laatste renteverhogingen de kopers van vandaag een groot aantal nieuwe kansen.

Hier zijn enkele belangrijke statistieken:
De prijsstijging vlakt voor een 4e maand op rij af.
Sinds twee jaar zijn er weer méér woningen op, of onder de vraagprijs verkocht dan erboven.
De activiteit van investeerders daalde, wat minder concurrentie betekent voor particuliere kopers.
De gemiddelde tijd op de markt steeg iets, tot 25 dagen.
De afvlakkende stijging van huizenprijzen hangt samen met de hogere hypotheekrentes, energiecrisis en de minder gunstige economische vooruitzichten. Deze ontwikkeling zorgt er via verschuivend sentiment waarschijnlijk ook voor dat meer mensen hun huis te koop zetten. Dit levert meer keuze op. Daardoor hoeven potentiële kopers minder met elkaar te concurreren, wat de druk op de huizenmarkt verlaagt

Tijd om stappen te gaan zetten? Onze aankoopadviseurs begeleiden je hier graag bij!

Lees hier even verder, of vul onderstaand formulier in.

LET’S CONNECT!

BEL OF APP ONS.

Arjen | 06-1212-4097

Sam | 06-5196-7957

OF VUL ONDERSTAAND FORMULIER IN.

Contact SEVEN.